23948sdkhjf

Alligator rapporterar ”uppmuntrande data” från fas II

Forskningsbolaget Alligator Bioscience meddelar på måndagen vad bolaget beskriver som positiva uppdaterade interimsresultat från den pågående fas II-studien Optimize-1 med företagets huvudkandidat mitazalimab i första linjens behandling av spridd bukspottkörtelcancer.

Den öppna multicenterstudien utvärderar säkerheten och effekten av mitazalimab i kombination med kemoterapi hos patienter med spritt pankreatiskt duktalt adenokarcinom, som inte har genomgått tidigare behandling.

De tidigare interimsresultaten kommunicerades i januari och beskrevs då av bolaget som "mycket lovande".

Företaget rapporterar nu bland annat "fortsatt tumörkrympning och en ökning av objektiv tumörrespons till 57 procent (från 52 procent), vilket tyder på varaktig behandlingsfördel för patienter", skriver bolaget.

– Vår studie Optimize-1 har återigen visat mycket uppmuntrande data, vilka kan adderas till det växande övertygande kliniska underlag som stöder potentialen hos vår huvudkandidat mitazalimab i bukspottkörtelcancer. Vi är särskilt glada över att se att tumörsvaren fortsätter att utvecklas, vilket tyder på en längre tids nytta för patienterna, och vi ser fram emot att se data från hela kohorten mogna i takt med att studien fortskrider, säger Søren Bregenholt, vd för Alligator Bioscience, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078