23948sdkhjf

Life science-kontoret har fått en ny chef

Nu får regeringens life science-kontor en ny chef. Jeanette Edblad kommer ta över rollen som varit vakant sedan den tidigare samordnaren Jenni Nordborg lämnade posten i början av året. 

Det har tidigare rått frågetecken kring life science-kontoret sedan Jenni Nordborg lämnade vid årskiftet, vilket Life Science Sweden tidigare rapporterat om. I slutet av maj uttalade sig utbildningsministern Mats Persson (L) i Dagens Nyheter om frågan och meddelade att satsningen på life science skulle fortsätta och att kontoret skulle blir kvar. Och nu står det klart att det blir Jeanette Edblad som får ta över arbetet efter Jenni Nordborg.

Hon arbetar idag med life science-frågor som chef för enheten för entreprenörskap och innovation på Klimat- och näringslivsdepartementet.  Den 1 september tillträder hon rollen som chef för life science-kontoret.

"Genom detta beslut säkerställs att regeringen fortsätter arbeta för ökad samordning inom life science-sektorn genom att ta vidare den tidigare samordnaren Jenni Nordborgs arbete" skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande. 

– Life science är en strategiskt viktig fråga för regeringen. Life science-kontorets arbete spelar en viktig roll som kontaktpunkt mellan regeringen och industrin samt andra intressenter i läkemedelssektorn. Därför är det glädjande att Jeanette Edblad nu kommer att axla rollen som chef för kontoret, säger utbildningsminister Mats Persson i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125