23948sdkhjf

Strömhopp från Oncozenge när storägaren valdes in

Vd:n Paul de Potocki och tre styrelseledamöter lämnar krisdrabbade Oncozenge. Avhoppen uppges vara en direkt följd av att storägaren Niclas Holmgren valts in i styrelsen.

På måndagen hölls en extra bolagsstämma i Oncozenge, och den blev dramatisk. Förutom formalia var den enda punkten på dagordningen invalet i styrelsen av Niclas Holmgren, som är den störste aktieägaren i bolaget.

Enligt DI föregicks omröstningen av en hård ordväxling mellan Paul de Potocki och Niclas Holmgren, som var oense om utsikterna att driva verksamheten vidare efter de forskningsmotgångar som drabbat bolaget i år.

Bolaget bedöms behöva 60 miljoner kronor i kapitaltillskott för att kunna fortsatta driften, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

Niclas Holmgren uppgav vid stämman att han hade en tänkbar lösning på lut, men ville inte precisera sig, vilket inte accepterades av Paul de Potocki, enligt DI.

Vid omröstningen, som gick till votering, stöddes Niclas Holmgrens inval av en klar majoritet av rösterna, 74 procent.

Som en följd av det valde övriga ledamöter – ordföranden Anna Ljung, Hilde Furberg och Torben Mogensen – att lämna styrelsen, och Paul de Potocki sade upp sig.

Oncozenge har haft envisa problem med tablettformuleringen av sin läkemedelskandidat Bupizenge, en behandling för patienter som lider av smärta i munnen till följd av oral mukosit, som drabbar många cancerpatienter i samband med kemoterapi eller strålbehandling.

Den 3 augusti meddelade ledningen att utvecklingen av läkemedelskandidaten skulle pausas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.05