23948sdkhjf

Prostalunds vd avgår – ”Ytterst beklagligt”

Vd:n för det skånska medtechbolaget Prostalund lämnar företaget. Det innebär att hela ledningen nu har sagt upp sig.

Igår, tisdag, berättade Life Science Sweden att tre personer i ledningsgruppen för Prostalund har valt att lämna sina tjänster. Idag meddelar företagets vd Johan Wennerholm att även han slutar.

– Bolaget har en fantastisk potential och dess produkter är unika. Jag kommer göra mitt yttersta till att Prostalund får den framgång som bolaget förtjänar, även om jag är utanför organisationen. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under de senaste åren. Det är ett välskött bolag som vi lämnar efter oss och jag önskar alla på Prostalund all framgång, säger han i ett pressmeddelande.

Som skäl till avhoppet anger han att sedan den övriga ledningsgruppen sagt upp sig saknar han nu förutsättningar att driva bolaget vidare. Han har kommit överens med styrelsen om att arbeta kvar på sin tjänst tills en efterträdare har tillträtt eller senast till och med mars nästa år

De som igår aviserade sin avgång var Göran Dybner, VP Sales & Marketing, Anette Israelsson, QA/RA Direktor och Erika Carlsson, COO.

Styrelseordföranden Lars Johansson säger i en presskommentar att situationen är ytterst beklaglig.

– Jag förstår om personer med intresse och ägande i Prostalund blir bekymrade över den här situationen, jag kan bara säga att jag och styrelsen kommer göra allt som står i vår makt för att kapitalisera bolagets möjligheter, säger han i kommentaren.

Prostalund, med huvudkontor i Lund, utvecklar och marknadsför produkter för behandling av godartad prostataförstoring.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078