23948sdkhjf

Stanford-program öppnar dörrar för Neola i USA

Lundabolaget Neola Medical har valts ut till att få stöd av Stanford Universitys program för teknisk innovation inom barn- och mödravård.

– Med ett av USA:s mest välkända forskningscentrum i ryggen öppnas nu dörrar för oss på den amerikanska marknaden, säger Neolas vd Hanna Sjöström till Life Science Sweden.

Hon är just nu på plats i Palo Alto i Silicon Valley för att delta i Stanford Impact1 CEO Summit, ett möte för ett nätverk av vd:ar i healthtech-bolag inom pediatrik.

Bakgrunden är att företagets medicintekniska utrustning Neola, som syftar till att kontinuerligt övervaka lungfunktionen hos för tidigt födda barn, valt ut till att ingå i Stanfords Impact1-program. Det betyder att den bedöms vara en lovande innovation med potential att förbättra den neonatala intensivvården från första dagen i klinik.

– I korthet innebär det att vi får tillgång till bred expertis med experter från Stanford och Silicon Valley inom utveckling för bland annat medicintekniska produkter och möjligheten att praktiskt arbeta nära ledande läkare inom neonatalintensivvård och regulatoriska experter. Vi får även support i hur vi så snabbt som möjligt kan ta oss till FDA-godkännande och börja sälja vår nya medicintekniska produkt, Neola, till amerikanska sjukhus, berättar Hanna Sjöström.

Enligt henne är Stanford världens ledande universitet inom forskning av för tidigt födda barn och Impact1-programmet backas upp av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

–Det är därför av stor betydelse att Neola Medical nu har blivit utvalda av världens främsta experter och att vi nu är en del av det exklusiva nätverk som samarbetar med Stanford.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063