23948sdkhjf

Vetenskapligt möte igång i Stockholm

Alltifrån fetmaläkemedel, cellterapier och mikrobiomets inverkan på hjärt- och kärlsjukdomar kommer att diskuteras på konferensen Bioscience under onsdagen i Stockholm. Det är i år elfte gången som mötet hålls.

Tove Fall, Björn Arvidsson, Ulf Landegren och Anna Falk är bara några av namnen på talarlistan för årets upplaga av det vetenskapliga mötet Bioscience. Mötet har samlat en rad forskare och representanter från industrin som kommer att föreläsa om de senaste framstegen inom deras respektive områden.

Johan Rockberg, professor inom antikroppsteknologi och riktad evolution vid Kungliga Tekniska högskolan, modererar eventet som gick av stapeln på onsdagmorgonen. 

– Jag är väldigt tacksam att vara verksam inom detta fält. Det är ett fält med människor från flera olika delar av världen och olika discipliner. Vi har alla en gemensam idé och det är att förändra den här världen till en bättre plats och hjälpa människor till ett bättre liv, sa Johan Rockberg vid öppnandet av mötet. 

Under dagen kommer bland annat Mats Lundgren, från Abera Bioscience, att tala om deras plattform för profylaktisk och terapeutisk vaccination, Karin Franzén, forskare vid Örebro universitet, kommer att berätta om hennes forskning rörande inflammation och hjärt- och kärlsjukdomar och Samuel Svensson, från Neogap, kommer att tala om den cellterapi som företaget utvecklar.

Över 200 besökare väntas dyka upp under dagen för att lyssna in på föreläsningarna.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Bioscience.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094