23948sdkhjf

Stiernstedt ersätter Sörman som ordförande för Karolinska

Göran Stiernstedt blir ny ordförande för Karolinska universitetssjukhuset. Den tidigare ordföranden Håkan Sörman uppger att han inte har fått någon förklaring till varför han får lämna uppdraget.

Det är Dagens Samhälle som rapporterar om att det rödgröna styret i Stockholm nu byter ut ordföranden Håkan Sörman.

– Jag hade gärna fortsatt. Jag vet inte om det finns ett missnöje, men resultaten är ju bra: vårdplatserna är betydligt fler, cheferna betydligt färre, det är inga köer i cancervården och i ekonomin har det varit överskott tre år i rad mot tidigare miljardunderskott, säger han till tidningen.

Han uppger vidare att han inte har fått någon förklaring av regionstyrelsens ordförande Aida Hadzialic (S) om varför han petas från posten.

Ny ordförande blir Göran Stiernstedt som är infektionsläkare i grunden och har haft en antal tunga uppdrag inom sjukvården, bland annat som chef för avdelningen för vård och omsorg vid Sveriges Kommuner och Landsting. Håkan Sörman har tidigare bland annat varit vd för Sveriges Kommuner och Regioner.

Oppositionspartierna Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har protesterat mot förslaget att peta Håkan Sörman från ordförandeposten, rapporterar Dagens Samhälle.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078