23948sdkhjf

Evaxion och MSD i vaccinsamarbete

Det danska bolaget Evaxion Biotech har nu offentliggjort en ny samarbetspartner. Tillsammans med MSD ska bolaget utveckla ett vaccin.

Det nya samarbetet gäller bolagets vaccin EVX-B3 mot en bakterie. Vilken bakterie det rör sig om har bolaget ännu inte offentliggjort men de skriver i ett pressmeddelande att det rör sig om ett patogen som det idag inte finns några förebyggande eller botande alternativ emot.

I höstas ingick Evaxion ett samarbete med MSD om vaccinkandidaten som AI-designas genom bolagets plattform AI-Immunology. Nu meddelar bolaget att de första faserna i samarbetet varit framgångsrika.

– Vi är övertygade om att detta samarbete ytterligare kommer att validera kraften i vår AI-Immunology-plattform och bidra till att förbättra liv genom att designa unika vacciner för allvarliga medicinska tillstånd, säger Christian Kanstrup, vd för Evaxion, i ett pressmeddelande.

Evaxion Biotech är ett danskt bolag i kliniskt skede som utvecklar AI-drivna immunterapier. Bolaget utvecklar sedan innan, genom sin plattform, även vaccin mot bakterierna Staphylococcus aureus och Neisseria Gonorrhoea.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078