23948sdkhjf

Efter miljardköpet – nu sparkas 250 av bolagets anställda

Läkemedelsjätten Bristol Myers Squibb betalade nästan sex miljarder dollar för Mirati Therapeutics. Nu – två månader senare – gör man sig av med över 250 av biotechbolagets anställda.

Förvärvet av Mirati, som slutfördes i januari, beskrevs av BMS som ett sätt att bredda bolagets portfölj inom cancerläkemedel, som Life Science tidigare rapporterat. Med köpet kom bland annat Miratis FDA-godkända läkemedel mot icke-småcellig lungcancer, Krazati.

Affären innebar att BMS betalar 4,8 miljarder dollar kontant, och ytterligare 1 miljard dollar om och när den amerikanska läkemedelsmyndigheten godkänner behandlingen för ytterligare en indikation inom lungcancer.

Men förvärvet är inte goda nyheter för alla berörda. Bara ett par månader efter övertagandet har BMS nu varslat 252 av Miratis anställda om uppsägning, skriver Fierce Pharma.

Enligt en talesman för BMS handlar det om att som en del av integrationen mellan bolagen anpassa resurserna ”för att bästa sätt stödja vår verksamhetsmodell och portföljutveckling”.

– Tyvärr har några av våra anställda påverkats som ett resultat av dessa förändringar och en högsta prioritet för oss är att stödja anställda under övergångsprocessen, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109