23948sdkhjf

Cereno får nytt patentgodkännande i Europa

Forskningsbolaget Cereno Scientific har nu fått ett nytt patentgodkännande i Europa som gäller bolagets prekliniska prostacyklinreceptoragonist-program.

– Det är glädjande att kunna berätta om det andra patentet i Europa för vårt prekliniska prostacyklinreceptoragonist-program, en viktig milstolpe som utvidgar programmets patentskydd på en viktig marknad, säger Sten Sörensen, vd för Cereno Scientific, i ett pressmeddelande.

Det prekliniska programmet inkluderar bolagets läkemedelskandidat CS585 vilket är en prostacyklinreceptor-agonist som i studier visat förebygga trombos utan en ökad risk för blödning, uppger Cereno.

Läkemedelskandidaten utvecklas genom ett forskningssamarbete med University of Michigan och sedan april ifjol har Cereno ett licensavtal med universitet för vidare utveckling och kommersialisering. Cereno har sedan tidigare godkända patent i både USA och Europa relaterade till CS585-programmet, med det nya patentet skyddas därmed programmet fram till 2039. 

Bioteknikbolaget, som är baserade i Göteborg, utvecklar behandlingar för sällsynta och vanliga kardiovaskulära sjukdomar. Bland annat utvecklar bolaget ett läkemedel mot pulmonell arteriell hypertension, CS1, vilket nu utvärderas i en fas II-studie vilket är bolagets längst avancerade kandidat.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078