23948sdkhjf

Ny generalsekreterare på Läkare utan gränser

Sjuksköterskan Ylva Jonsson Strömberg är ny generalsekreterare för Läkare utan gränser i Sverige.

Hon tillträdde på måndagen och efterträder Oliver Schulz som lämnar posten efter sex år.

Ylva Jonsson Strömberg är utbildad sjuksköterska med fokus på internationell hälsa och har en master i Human Resources. Hon kommer närmast från svenska Röda Korset där hon har ansvarat för utvecklingen av organisationens roll i Sveriges krishanteringssystem och totalförsvar.

Hon har också omfattande erfaren av internationell humanitära arbete. Bland annat arbetade hon åren 1998 och 2002 för Läkare utan gränser som sjuksköterska, medicinsk koordinator och projektkoordinator i dåvarande södra Sudan, Etiopien, Kenya, Sierra Leone och Pakistan.

Ylva Jonsson Strömberg har även varit verksam inom Femme Defence mentorsprogram, arbetat på Action Aid och varit chef för internationella katastrofinsatser på Röda Korset.

— Jag hoppas kunna bidra med min kunskap och erfarenheter till en organisation som jag känner. Jag har också ett bra nätverk i Sverige, långt utanför de medicinska humanitära kretsarna, inom politiken och andra organisationer som jag hoppas kan bidra till Läkare Utan Gränser arbete, säger hon i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078