23948sdkhjf

OS lockar läkemedelsjättar att investera franskt

De olympiska spelen i Frankrike har redan gett utdelning – i form av stora investeringar i landets läkemedelsindustri.

Två månader återstår till invigningen i Paris, men sedan länge pågår OS-relaterade kampanjer för att lyfta landets attraktionskraft. Och kopplingen tycks fungera väl.

I samband med det årliga mötet ”Choose France Summit” på måndagen stod det klart att flera av världens största läkemedelsbolag gör rejäla satsningar i landet.

Exempelvis har svensk-brittiska Astra Zeneca i dagarna aviserat en satsning på 365 miljoner euro, motsvarande omkring 4,3 miljarder kronor, för att utveckla sin tillverkningsanläggning i Dunkerque i franska Flandern, skriver bland andra Fierce Pharma och Reuters.

Snäppet värre är Pfizer som lovat att investera 500 miljoner euro under de närmaste fem åren för att stärka företagets forsknings- och utvecklingsverksamhet i landet.

Även franska Sanofi drar sitt strå till stacken genom att reservera drygt en miljard euro för att öka sin tillverkningskapacitet vid tre av sina anläggningar i Frankrike.

Ett fjärde stort läkemedelsbolag bolag som utlovat investeringar är GSK som investerar 140 miljoner euro för att modernisera sina anläggningar i Evreux, Saint-Amand-les-Eaux och Mayenne.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078