23948sdkhjf

Utökat samarbete mellan KI och Chiesi

Italienska Chiesi och Karolinska institutet utökar sitt samarbete inom bland annat luftvägssjukdomar.

Ett samarbetsavtal har undertecknats om att de två organisationerna ska arbeta tillsammans för att hitta terapeutiska lösningar inom områden där det finns stora medicinska behov. Ett av de första fokusområdena kommer att vara luftvägssjukdomar relaterade till prematur födsel.

Ett utbyte av idéer, expertis och resurser mellan de bägge parterna ska ske för påskynda forskningsutveckling och underlätta övergången från vetenskapliga upptäckter till konkreta sjukvårdslösningar, skriver Chiesi Group i ett pressmeddelande.

Fabrizio Conicella, chef för innovation och kompetens på Chiesi, säger att samarbetet ”kommer att ge betydande möjligheter att inte bara accelerera vår pipeline utan även att utforska och etablera nya innovativa sätt att arbeta mellan akademi och industri.”

Åsa Wheelock, biträdande chef för enheten för lungmedicin vid KI, hoppas att samarbetet både ska främja forskning och förbättra patientvården.

– KI och Chiesi har en lång och framgångsrik meritlista av samarbeten inom området luftvägssjukdomar och neonatologi. Denna allians ger en plattform för att utöka våra samarbeten utöver vårt pågående arbete för att undergruppera patienter i astma-KOL-spektrumet, säger hon i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078