23948sdkhjf

Grönt ljus för Getinges bolagsköp

Medicinteknikföretaget Getinge har fått godkännande från den amerikanska konkurrensmyndigheten Federal Trade Commission, FTC för köpet av bolaget Datascope Corp. Efter klartecken från amerikanska myndigheter kan den segdragna affären nu slutföras.
Getinge la redan i november ifjol ett bud på Datascope, men affären har dragit ut på tiden. För att godkänna köpet hade FTC ställt som krav att Datascopes EVH-verksamhet säljs till en köpare som FTC kunde godkänna. En sådan var det italienska bolaget Sorin, som nu köper EVH-verksamheten, som omsätter cirka 10 miljoner US-dollar om året. Getinge har sedan tidigare erhållit nödvändiga godkännanden från andra berörda konkurrensmyndigheter utanför USA. Därför bör det inte längre finnas några hinder för förvärvets slutförande.

Datascope arbetar inom kärlinterventionsområdet samt inom hjärtstöd. Getinge räknar med att köpet ska bidra till koncernens resultat före skatt från och med 2010. Det ska också på sikt leda till betydande kostnads- och intäktssynergier. För 2009 bedöms resultatpåverkan dock bli obetydlig.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vicore tar in 200 miljoner — utvecklar behandling mot lungfibros
Stororder till samarbetspartner kan bli bingo för Raysearch
Ny Sverigechef till Boehringer Ingelheim
FDA kräver indraget tillstånd för Oncopeptides i USA
Uppmärksamheten kring ALS ger pengar till hennes forskning
Spago startar klinisk studie i endometrios
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.078