23948sdkhjf

Grönt ljus för Getinges bolagsköp

Medicinteknikföretaget Getinge har fått godkännande från den amerikanska konkurrensmyndigheten Federal Trade Commission, FTC för köpet av bolaget Datascope Corp. Efter klartecken från amerikanska myndigheter kan den segdragna affären nu slutföras.
Getinge la redan i november ifjol ett bud på Datascope, men affären har dragit ut på tiden. För att godkänna köpet hade FTC ställt som krav att Datascopes EVH-verksamhet säljs till en köpare som FTC kunde godkänna. En sådan var det italienska bolaget Sorin, som nu köper EVH-verksamheten, som omsätter cirka 10 miljoner US-dollar om året. Getinge har sedan tidigare erhållit nödvändiga godkännanden från andra berörda konkurrensmyndigheter utanför USA. Därför bör det inte längre finnas några hinder för förvärvets slutförande.

Datascope arbetar inom kärlinterventionsområdet samt inom hjärtstöd. Getinge räknar med att köpet ska bidra till koncernens resultat före skatt från och med 2010. Det ska också på sikt leda till betydande kostnads- och intäktssynergier. För 2009 bedöms resultatpåverkan dock bli obetydlig.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093