23948sdkhjf

Chr. Hansen köper underlivshälsa

Nio studer har bevisat att Urex kan minska risken för underlivsinfektioner hos kvinnor. Nu flyttas det kanadensiska bolagets verksamhet till Köpenhamn.
Chr. Hansen köper det kanadensiska bolaget Urex Biotech, för en inte offentliggjord köpeskilling. Nu ska all bolagets verksamhet flyttas till Köpenhamn. Urex utvecklar en oral probiotika för att förbättra kvinnors vaginala hälsa.

Urex-cap-5 uppges vara ett av de bäst dokumenterade probiotikakoncepten som finns. Nio studier som har genomförts i flera länder har visat goda resultat, och ytterligare studier pågår eller planeras.

- Vår divisions strategi är att fortsätta förra årets positiva utveckling genom organisk tillväxt eller relevanta förvärv, och Urex är ett perfekt strategiskt val för oss. Konceptet passar perfekt in i vår produktporfölj för kvinnors hälsa, och med våra andra probiotiska lösningar för gastrointestinal hälsa och immunförsvar, säger Henrik Henrik Dalboege, affärsområdeschef för Chr. Hansens division för hälsa och nutrition.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vicore tar in 200 miljoner — utvecklar behandling mot lungfibros
Stororder till samarbetspartner kan bli bingo för Raysearch
Ny Sverigechef till Boehringer Ingelheim
FDA kräver indraget tillstånd för Oncopeptides i USA
Uppmärksamheten kring ALS ger pengar till hennes forskning
Spago startar klinisk studie i endometrios
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.094