23948sdkhjf

Roche sänker budet på Genentech

I juli ifjol var budet 89 dollar per aktie. Då sa Genentechs styrelse nej tack. Nu meddelar läkemedelsjätten att man sänker budet och vänder sig direkt till småägarna.
Roche bjuder nu 86,50 dollar per aktie i bioteknikbolaget Genentech. Budet ersätter det tidigare om 89 US-dollar, från den 21 juli ifjol. En granskningskommitté tillsatt av Genetechs styrelse sa nej till budet i augusti.

Nu har Roche, som redan äger 55,8 procent av aktierna i Genentech, tappat tålamodet och gett upp strategin att gå via Genentechs styrelse. Istället väljer Roche att sänka budet och att rikta budet direkt till aktieägarna i Genentech.

Franz B. Humer, ordförande i Rochekoncernen, uttrycker i ett pressmeddelande sin besvikelse över att processen har dragit ut på tiden.

- Vi är besvikna att diskussionerna de senaste sex månaderna mellan Roche och det speciella kommittén inte har lett till ett förhandlat avtal. Vi känner att det nu är dags att ge Genentechs minoritetsägare chansen att ta ställning till vårt bud, särskilt i rådande marknadsförhållanden då budet ger ett tillfälle för dem att uppnå likviditet och få ett rimligt pris för sina innehav, säger han.

Nu får småägarna två veckor på sig att besluta om de vill sälja. Roche hoppas då ha lyckats uppnå 90 procent eller mer av aktierna, och driva igenom en sammanslagning av bolagen. Köpet ska finansieras av en kombination av egna pengar, olika former av värdepapper och banklån.

Om de båda bolagen slås samman är tanken att Genentechs verksamhet inom forskning och tidig utveckling ska bli en oberoende enhet inom Roche, och få stanna kvar i sina nuvarande lokaler i södra San Fransisco. Även namnet Genentech ska få finnas kvar, för att dra nytta av det starka varumärket.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vicore tar in 200 miljoner — utvecklar behandling mot lungfibros
Stororder till samarbetspartner kan bli bingo för Raysearch
Ny Sverigechef till Boehringer Ingelheim
FDA kräver indraget tillstånd för Oncopeptides i USA
Uppmärksamheten kring ALS ger pengar till hennes forskning
Spago startar klinisk studie i endometrios
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.094