23948sdkhjf

Stort medicintekniksamarbete i Västsverige

Fem parter ska samarbeta kring nya Medtech West. Akademi, vård och industri ska samverka för att stärka forskning, utveckling och innovationer inom medicinteknik. Fyra forskare får jobb vid det nya centret.
- Vi vill skapa en miljö där idéer kan tillvaratas och vidareutvecklas. Det kan leda till nya produkter, processer och tjänster som skapar tillväxt i befintliga företag men som också kan medverka till att nya forskningsbaserade och högteknologiska företag etableras, säger Stefan Bengtsson, prorektor vid Chalmers tekniska högskola.

Medtech West ska utvärdera och vidareutveckla innovativa idéer från sjukvård och akademi. Centret ska också bedöma klinisk relevans hos teknikdrivna idéer. Fyra nya forskartjänster ska inrättas vid centret under perioden 2009-2011, tjänster som utannonseras nu i dagarna.

Parterna i Medtech West är Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, Högskolan i Borås, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen. De satsar sammanlagt 13,5 miljoner kronor extra under en treårsperiod. Pengar ska användas till att rekrytera nya forskare och till andra insatser för att utveckla området.

- MedTech West ska utvecklas till en dynamisk och internationellt konkurrenskraftig forsknings- och innovationsmiljö i Västsverige. Det här är ett område som är viktig för tillväxt och välfärd i Sverige och miljön kommer att attrahera excellenta forskare, läkare och ingenjörer. Vi räknar också med att kunna ta hem stora nationella och internationella forskningsanslag, säger Olle Larkö, dekanus vid Sahlgrenska akademin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094