23948sdkhjf

Hallå där, Christel Fenge !

...VD i nya bolaget Recipharm Biologics, som nu i eftermiddag har ovanligt många gäster i lokalerna i Södertälje.
Vad ska hända idag?

- Vi har ingivningsceremoni för oss själva, för att uppmärksamma och fira att Recipharm tar över huvudägarskapet av före detta Astrazeneca Biotech Laboratory i Södertälje. Som Recipharm Biologics tar vi nu våra första steg in i bioprocessutveckling och tillverkning av terapeutiska proteiner.

Vad ska ni göra i det nya bolaget?

- Vi kommer att hjälpa små och medelstora bioteknikbolag och start-upbolag med erfarenhet, teknik och specialistkunskap inom läkemedelstillverkning. Det finns ett stort behov, och det är en stor fördel att ha en stark ägare som Recipharm i ryggen. Läkemedelstillverkning kräver oerhörda resurser, och tillsammans kan vi erbjuda ett mer komplett koncept.

Har ni mycket att göra?

- Vi har Astrazeneca som stor kund, framför allt inom ett viktigt stort projekt som ska pågå i två år. Dessutom har vi redan några nya kunder, främst biotechstartups. Just nu bedömer jag att vi fyller drygt hälften av vår kapacitet, så vi kan absolut ta emot fler projekt.

Hur gör ni för att hitta dom?

- Först har vi gjort noggranna marknadsundersökningar och kartlagt dels Norden, dels klustren i övriga Europa. Vi ska också närvara på alla viktiga möten och mässor i Europa. Dessutom är vi flera i bolaget som har arbetat länge i industrin och engagerat oss i en rad nätverk och föreningar. Det ger stora egna stora nätverk för att nå kunder över hela Europa.

Hur ser framtiden ut?

- Realistiskt sett är det tufft så här mitt i en långkonjunktur, särskilt för små och medelstora bolag som lever på riskkapital. Men på sikt ser framtiden ljus ut och undersökningar pekar klart på att det är biopharma som driver utvecklingen nu, jämfört med läkemedelsindustrin. Det finns massor av sjukdomar som väntar på behandlingar, och det är bra att ha en stark ägare på vägen dit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125