23948sdkhjf

Tre prisas av KVA

Framgångsrika life science forskare belönas för sina upptäckter inom immunologi, proteinutveckling och ljusspektroskopi.
Totalt sju forskare kommer att belönas för sina insatser vid Vetenskapsakademiens högtidsdag den 31 mars i år. Tre av dessa återfinns inom life scienceområdet.

Hilda och Alfred Erikssons pris på 150 000 kr går till Lennart Hammarström och Edvard Smith vid Karolinska Institutet i Stockholm. De får priset för sina upptäckter kring medfödda immunbristsjukdomar.

Årets Svante Arrehniusmedalj går till Bengt Nordén vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Han får utmärkelsen för sin utveckling av polariserad ljusspektroskopi och för beskrivning av de mekanistiska grunderna för DNA-ligand-interaktioner. Han belönas också för att han gjort upptäckter och uppfinningar som gett viktig kunskap i nukleinsyrors termodynamik och kinetik.

Pernilla Wittung-Stafshede vid Umeå universitet tilldelas Wallmarkska priset för sina studier av proteinutveckling in vitro och in vivo. Prissumman är på 150 000 kronor.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078