23948sdkhjf

Mot börsen med kassan full

Det norska cancerforskningsföretaget Algeta tar in 35 miljoner US-dollar för att fortsätta utvecklingen av sitt mest lovande cancerprojekt.
Totalt 22,3 miljoner nya aktier till en kurs om 11 norska kronor per styck köptes av en grupp privata placerare, i en finansieringsrunda som letts av den internationella investerargruppen Abingworth.

Både nya och existerande ägare satsar totalt 35 miljoner US-dollar, motsvarande 245 miljoner norska kronor. Bland de nya ägarna finns både professionella investerare och institutionella ägare. För att investeringsrundan ska kunna slutföras har Algeta kallat till ett extra årsmöte som ska äga rum i Oslo den 4 mars.

I samband med extramötet kommer också ett kompletterande erbjudande till de nuvarande ägare som inte deltog i den nyss avslutade finansieringsrundan. Ytterligare cirka 3,1 miljoner aktier erbjuds dem till samma villkor. Om tilläggserbjudandet fulltecknas kan Algeta räkna hem ytterligare 5 miljoner US-dollar, motsvarande cirka 35 miljoner norska kronor.

De nya pengarna ska huvudsakligen användas för att säkerställa fas III-studier och marknadsgodkännande för Alpharadin. Det är en ny behandling för behandling av benmetastaser som uppstått i samband med en rad cancerformer. Substansen, som är Algetas mest framskridna projekt, testas för närvarande kliniskt i fas III på patienter med benmetastaser till följd av hormonrefraktorisk prostatacancer.

Fas II-studier har visat att den kan förlänga patienters överlevnadstid och har en säkerhetsprofil jämförbar med placebo. I mitten av 2008 inleddes den internationella studien ALSYMPCA som totalt ska omfatta cirka 750 patienter. Nyligen gav amerikanska FDA klartecken till att även amerikanska patienter kan enrolleras i studieprogrammet kring Alpharadin. Rekrytering av dessa kommer att inledas under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078