23948sdkhjf

Mycket på gång i Moberg Derma

Bolaget har tecknat avtal kring en teknologiplattform för att spreja på läkemedel. Ett licensavtal med ett av Sveriges största hudvårdsbolag ska leda till en ny behandling mot nagelsvamp, och i höst lanseras en helt ny produktserie.
Moberg Derma släpper tre viktiga nyheter på en och samma dag. En av dem är ett licensavtal med en ledande svensk aktör inom receptfria läkemedel, kring substansen K101 mot nagelsvamp. Moberg Derma ska tillverka produkten, och marknadsföra den mot läkare, medan partnerbolaget ska marknadsföra den mot konsumenterna i Norden. Inga finansiella villkor är offentliggjorda.

Det andra avtalet är ett licens- och distributionsavtal med Medpharm, som är ett stort brittiskt drug delivery- och kontraktstillverkningsföretag. Avtalet gäller teknologin Medspray, en formuleringsteknologi som gör det möjligt att spreja aktiva substanser direkt på huden. Moberg Derma får enligt avtalet globala rättigheter för att ta fram och sälja upp till tre produkter baserade på Medspray. Moberg Derman kommer att ansvara för klinisk utveckling och registrering av produkterna.

Slutligen meddelar Moberg Derma också ett långsiktigt samarbetsavtal med bolaget Zelmic, baserat i Lund. Moberg Derma köper två läkemedelsprojekt i preklinisk fas av Zelmic.

Det ena är en produkt mot anafissurer, som bygger på en ny formulering av beprövade dermatologisubstanser. Det andra är också en ny beredningsform av en väletablerad substans, där Moberg Derma uppger att man hittat en lösning på de biverkningar som förekommer i tidigare formuleringar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062