23948sdkhjf

Storsatsning på ren luft

Vårdrelaterade infektioner gör att efterfrågan stiger på teknik för ren luft. Toul Meditech expanderar starkt och nyanställer tre produktspecialister.
Västeråsbaserade Toul Meditech utvecklar mobila enheter för att skapa rena luftflöden i operationersmiljöer. Ett riktat, ultrarent, horisontellt luftflöde direkt ovanför operationssåret och operationsinstrumenten fungerar som en barriär. Det minskar risken för att partiklar med bakterier ska kunna orsaka infektioner för den nyopererade.

Vårdrelaterade infektioner är ett allt större problem för sjukvården. Samtidigt blir det en god affär för företag som kan leverera renhetsteknologi. Toul Meditech satsar stort på den växande marknaden, och rekryterar tre nya produktspecialister.

Ulf Larsson har mer än 20 års erfarenhet som produktspecialist i medicinteknikbranschen. Han kommer närmast från GE Healthcare IT AB där han jobbade som säljspecialist för anestesi och intensivvårdsutrusning. Nu blir hans främsta ansvarsområde norra Sverige.

Gunilla Grimmer kommer närmast från en tjänst som avdelningschef för Sterilcentralen i Kristianstad, och får nu primärt ansvar för södra Sverige. Nyrekryterad är även Henrik Johnsson. Han som närmast från en tjänst som anestesisjuksköterska på operationskliniken i Västmanlandsläns landsting, och tar sig nu an distriktet Mellansverige. .

Toul Meditech har utvecklat ett mobilt system för laminärt luftflöde med skydd för både sårområde och instrument, som omedelbart kan användas i alla operationslokaler utan installationskostnader eller monteringsarbete. Via ett ultrarent laminärt luftflöde minimeras risken för luftburen smitta och därmed risken för postoperativa infektioner vid alla typer av operationer och sjukhusvård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.116