23948sdkhjf

Regulatoryfrågor i forskningsfokus

Han ansvarar idag för frågor godkännande av läkemedel vid danska Läkemedelsstyrelsen. Som nyutnämnd professor ska han dessutom driva samarbetsprojekt för mer forskning kring registrering av läkemedel.
Per Helboe är från den första mars adjungerad professor vid institutionen för farmaci och analytisk kemi, Köpenhamns Universitets farmaceutiska fakultet. Idag är enhetens huvudansvarsområden relaterade till regulatoryfrågor och processen kring godkännande av läkemedel, i synnerhet när det gäller harmonisering gentemot EU.

Per Helboe är själv farmaceut och verksam som avdelningschef vid den danska Läkemedelsstyrelsen. Där ansvarar han bland annat för hela ämnesområdet godkännande av läkemedel, i tät kontakt med läkemedelsmyndigheterna I de övriga EU-länderna.

Läkemedelsstyrelsen har på senare år samarbetat flitigt kring forskning med den Köpenhamnsuniversitetets farmaceutiska fakulet, bland annat genom medfinansiering i doktorandprojekt. Den nya adjungerade professorn ska nu bland annat fokusera på flera nya samarbetsprojekt för forskning inom registrering av läkemedel och processen däromkring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078