23948sdkhjf

Hallå där Øystein Lie....

....koordinator på nätverket Mare Life som anordnar en workshop på North Atlantic Seafood Forum i dag - Vad är Mare Life för något?
- Vi är ett industrinätverk som stöttas av Oslo Teknopol. Vi verkar inom fiskerinäringen och sammanför företag och forskare inom fiske, fiskodling och livsmedelsindustri. Vårt mål är att främja samarbete och skapa ett funktionellt kluster mellan olika delar av Norges marina industri. Idag har vi runt 30 medlemmar från både industri och akademi inom dessa tre grenar.

Vad kommer att hända på workshopen?

- Workshopen ingår i North Atlantic Seafood Forum som äger rum i Lillestrøm utanför Oslo 4-5 mars. Förra året deltog 550 personer i konferensen vilket gör det till den största i sitt slag i världen. Till vår workshop kommer runt 100 personer för att lyssna på talare och företagspresentationer. Vi kommer också att presentera tio forskningscase som vi anser har hög kommersiell potential. Det handlar om allt från utveckling av vacciner via utfordring av odlad fisk till genetiska studier. Tanken är att ge dessa projekt möjlighet att exponera sig, nätverka och träffa möjliga investerare.Varför är det viktigt att främja forskning inom just fiskerinäringen?


- Fisket är Norges största inkomst näst efter oljan. I framtiden kan det komma att bli den viktigaste. Därför är det viktigt att skapa en dialog mellan seriösa aktörer som vill utveckla industrin. Genom att sammanföra representanter från olika delar av näringen tror vi att man får möjlighet att tänka utanför sitt eget område vilket skapar tvärvetenskapliga synergier i forskningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078