23948sdkhjf

Ensamt på fritiden för gäststudenter

Internationella studenter är nöjda med nivån på de danska högskoleutbildningarna. Däremot är de mindre nöjda med den sociala miljön utanför föreläsningssalarna. Det visar en ny undersökning från danska vetenskapsministeriet.
Studien har omfattat 3 512 utländska studenter vid 42 olika institutioner inom den danska högskolan. 78 procent av dem anser att utbildningen är av hög klass, och att Danmark är ett mycket bra land att studera i. Samtidigt är många missnöjda med tillvaron utanför själva studierna.

Missnöjet gällde bland annat det sätt som studenterna blev mottagna på, när de först kom till Danmark. Många beskrev också problem med dålig kontakt med danska medstudenter och bristfällig tillgång på praktikplatser och karriärrådgivning. '

– Det är glädjande att de internationella studenterna värdesätter själva utbildningarna och tillgången på utbildningar. Men det är också viktigt att vi fokuserar på de områden där vi kan och bör göra insatser för att förbättra, säger Vetenskapsminister Helge Sander.

Han kommer nu att uppmuntra danska företag och organisationer att vara mer öppna för att erbjuda utländska studenter exempelvis praktikplatser eller sommarjobb. Vetenskapsministern uppmanar också institutionerna att göra vad de kan för att förbättra den studiesociala miljön för de utländska studenterna.

- Det räcker inte att leverera förstklassig undervisning, om problem utanför undervisningslokalerna begränsar de studerandes möjlighet att få fullt utbyte av den, säger Helge Sander, som också uppmuntrar de danska studenterna att bidra till att de internationella studenterna känner sig välkomna och delaktiga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062