23948sdkhjf

Symphogen satsar på höns

Ett nytt forskningssamarbete ska ta fram antikroppsterapier med hjälp av transgena kycklingar.
Symphogen ska tillsammans med amerikanska Origen Therapeutics ta fram en genmodifierad kyckling som kan producera mänskliga antikroppar mot flera olika målmolekyler. Origin har utveckla en teknik som ska användas för att ta fram transgena kycklingar som kan immuniseras med olika sjukdomsproteiner.

Med hjälp av Symphogens teknik för upptäckt och expression av antikroppar år målet att ta fram helt nya, rekombinanta antikroppar, både monoklonala och polyklonala. De båda företagen siktar på att få fram nya terapier mot infektionssjukdomar, cancer och autoimmuna sjukdomar med hjälp av tekniken.



Enligt avtalet kommer båda företagen
att bidra finansiellt till utvecklingen av de transgena kycklingarna. Origen kommer att få initiala licensieringsbetalningar samt milstolpebetalningar när vissa mål kring utvecklingen av kycklingarna uppnåtts. Båda företagen kommer sedan att ha rätt att utveckla produkter med hjälp av kycklingarna när dessa väl tagits fram.

Symphogen och Origen kommer att ge varandra royalties på de eventuella produkter som samarbetet resulterar i. Symphogen kommer dock att ha rätt att köpa de exklusiva rättigheterna till teknologin som tagits fram under samarbetet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109