23948sdkhjf

Hallå där Tomas Kramar

affärschef på Becton Dickinson som tagit initiativet till Swedish Labtechs arbetsgrupp för etik - varför behövs en sån här grupp?
- Syftet med vårt arbete är att upprätthålla Swedish Labtechs etiska regler och affärskod och att förebygga problem av etisk karaktär genom utbildning och information.

Hur fick du idén till gruppen?

- Jag har länge arbetat med affärsetiska frågor och jag tyckte det behövdes en arbetsgrupp inom detta område eftersom den här typen av diskussioner alltid kommer upp på föreningens årsmöten. På föreningens styrelsemöte för ett par månader sedan satte vi ihop en grupp bestående av mig, Ghazal Voghui och Johan Vikner som ska arbeta framför allt med utbildning inom det här området.



Vad är det ni ska göra?


- Vi kommer att börja med att hålla en kurs i affärsetik för vd:ar på Swedish Labtechs årsmöte 23 april. Så småningom vill vi också erbjuda rådgivning för företagen dit man kan ringa. Det kan handla om en säljare som ska presentera ett jättebra instrument för en kund men han vet att om ett par månader kommer det en bättre maskin, vad ska han göra då? Eller en kund som köper en produkt och så vet den som säljer att de kommer att ha kampanjpris på just den produkten nästa vecka, ska han tala om det då? Den typen av frågor ska vi kunna hjälpa till med.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125