23948sdkhjf

Bombteknikbolag i likvidation

Beslutet ska rädda bolaget från konkurs och säkra patenten. De återstående pengarna ska nu delas av bolagets ägare.
Det danska bioteknikföretaget Aresa ska likvideras, berättar nyhetsbrevet Rapidus. Tusen ägare ska dela på de mellan sex och åtta miljoner danska kronor som finns kvar i kassan. Beslutet att träda i likvidation har fattats för att undgå konkurs, och därmed räddas bolagets patenträttigheter att föras vidare in i ett annat bolag.

Aresa har utvecklat en mycket uppmärksammad genteknik som gör att växter skiftar färg vid kontakt med sprängämnen i jorden. Tekniken, som belönats med flera priser, är utvecklad för att upptäcka minerad mark. Bolagets ledning bedömer dock nu att det inte skulle gå att resa kapital för att finansiera det fortsatta utvecklingsarbetet.

Aresa har genom åren lyckats locka till sig mycket riskvilligt kapital. Under 2006 tog bolaget in 54 miljoner danska kronor. Idag är finansieringsläget betydligt kärvare.

Carsten Meier lämnar idag formellt sin post som bolagets vd. Han blir dock kvar i verksamheten, oavlönad, fram till den juridiska upplösningen av bolaget. Den är planerad till augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125