23948sdkhjf

Fem skarpa hjärnor till GU Holding

Göteborgs universitet ska bli bättre på att kommersialisera forskning. Universitetets holdingbolag förstärks nu av en grupp rådgivare som ska bistå i strategiska frågor.

GU Holding arbetar för att hjälpa forskare vid Göteborgs universitet att kommersialisera sin forskning. Den nytillsatta rådgivande gruppen ska arbeta nära holdingbolaget och dess styrelse, i arbetet med att utveckla sin egen och sin ägares, Göteborgs universitet, roll som en motor i tillväxtfrågor.

Den rådgivande

gruppen består av fem personer:

Lena Apler , grundare och vd i Collector.

Eva Halvarsson, vd vid Andra AP-fonden

Bert-Inge Hogsved , grundare och vd i Hogia-gruppen.

Anders Marsk , klinisk forskning, Astrazeneca.

Björn Österlund , Senior Investment Manager vid SEB Venture Capital.

Tillsammans ska de fem bistå med kunskap, erfarenhet och kontakter i olika branscher när det gäller investeringar, företagsförvärv, företagsutveckling och entreprenörskap. De ska fungera som bollplank och ambassadörer, och framför allt förbättra arbetet med att utveckla forskning till affärer.

- Detta är ett steg i vår strävan att som universitet bli mycket framgångsrika inom innovations- och entreprenörskapsområdet, säger Margareta Wallin Peterson, styrelseordförande för GU Holding och tillika prorektor vid Göteborgs universitet.

-

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062