23948sdkhjf

Årets nomineringar till Sweden Bio Award klara

Fem av de mest framstående bolagen inom svensk life science tävlar om utmärkelsen vid branschorganisationens årsmöte.
De nominerade till årets upplaga av Sweden Bio Award är Bactiguard, Biotage, Biovitrum, Cellavision och Phadia. Bolagen har valts ut Sweden Bios sex arbetsgrupper och nomineras bland organisations medlemföretag för sina framgångar och prestationer under 2008. Det bolag som utses till vinnare av trofén i form av en grön fågel, ska ha bidragit till ett ökat intresse för branschen och tjäna som ett föredöme för andra bolag genom att ha uppnått framgångar utöver det vanliga.

Bactiguard, som utvecklar antimikrobiella ytor för bruk inom vården, nomineras för ”sin offensiva affärsutveckling och marknadsföring som resulterat i en snabb och framgångsrik marknadsetablering”. Biotage utvecklar verktyg och instrument för medicinska och kemiska analyser. Bolaget nomineras för ”sin turn-around och starka utveckling med internationell tillväxt och bibehållen bas och huvudkontor i Sverige”, medan läkemedelsbolaget Biovitrum nomineras för ”sin modiga och genomgripande förändring som lyfter fram svensk bioteknik och bygger ett svenskbaserat globalt specialistläkemedelsbolag”.

Cellavision som utvecklar verktyg för analys av blodceller nomineras ”för ett innovativt analysverktyg för effektivare rutinanalys i sjukhus och kommersiella laboratorier och ett uthålligt arbete som resulterat i väsentliga försäljningsframgångar på världens största marknader; USA och Japan”. Det femte bolaget Phadia utvecklar, producerar och marknadsför immundiagnostiska analyser inom området för allergi och autoimmunitet och nomineras för att ”under 2008 skördat stora marknadsframgångar bland annat i USA och sätter svensk medicinsk diagnosteknik på världskartan”.

Utmärkelsen Sweden Bio Award delas i år ut för tredje gången. Det första priset år 2007 gick till Aerocrine och år 2008 belönades Bioinvent. Årets pris kommer att delas ut av Handelsminister Ewa Björling vid Sweden Bios årsmöte den 27 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063