23948sdkhjf

Hallå där Torben Jörgensen ...

... vd Biotage, en av de nominerade till Sweden Bio Award 2009.
Grattis till nomineringen – andra året i rad! Hur känns det?

Det är jättebra att verksamheten blir uppskattad av omvärlden. Det är också viktigt för medarbetarna, att deras prestationer uppmärksammas och uppskattas.

Varför ska ni vinna?

-Det är svårt att säga. Jag känner till de flesta nominerade bolagen väl. Det vi har gjort är att vi har visat att vi kunde göra en turn-around och börja tjäna pengar. Snarare än att outsourca så insourcar vi och skapar jobb i Sverige och det är ju viktigt inte minst idag. Det finns också en fördel med att ha produktionen i samma land – en tidsskillnad på sex timmar har betydelse och samtidigt blir Sverige ett produktionsland.

Biotage jobbar huvudsakligen med läkemedelskemi, både instrument och förbrukningsvaror. Företaget tillhandahåller bland annat verktyg för rening och syntes och de har till exempel mikrovågsinstrument som effektiviserar kemiska processer. Sedan 2007 har företaget breddat sin verksamhet mot akademin, som till stor del kompenserar för en lägre omsättning inom läkemedelsindustrin. Det är ett globalt bolag med huvudkontor i Uppsala och de har 300 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078