23948sdkhjf

Sex nya till Astellas

Medeonföretaget Astellas Pharma nyanställer fem personer och får samtidigt en ny Sverigechef.
Astellas i Sverige anställer fem nya produktspecialister. Samtidigt blir Magnus Pettersson Sverigechef för företaget.

Magnus Pettersson har ett förflutet som officer men började arbeta inom läkemedelsindustrin 1996. Han har tidigare varit anställd som produktspecialist på Rhônepoulencrorer och som regional säljchef på Glaxosmithkline. Innan han började på Astellas som säljchef för västra och södra Sverige år 2007 arbetade han för Volvo Business Services. Magnus Pettersson tillträdde sin tjänst som Sverigechef den första april.

Astellas Pharma är Japans näst största och världens femtonde största läkemedelsföretag med en försäljning som uppgår till cirka 6 miljarder euro. I Europa har företaget 20 sälj- och marknadsföringsbolag samt 2 anläggningar för forskning och utveckling.

Bolaget har fyra fokusområden; urologi, transplantation, hudens sjukdomar och vård, samt infektioner. Företaget har bland annat utvecklat läkemedlet Vesicare mot överaktiv blåsa och inkontinens och Protopic som används i behandling mot måttliga till svåra eksem. Företaget har också nyligen lanserat ett läkemedel mot livshotande svampinfektioner och utvecklar just nu ett antibiotikum, Telavancin, som verkar mot de bakterier som orsakar sjukhussjukan.

Astellas Pharma har sitt svenska kontor på Medeon i Malmö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078