23948sdkhjf

Hansa Medical i internationellt samarbete

Samarbetet syftar till att kommersialisera markören HBP och blir en mångmiljonaffär.
Samarbetspartnern Axis-Shield har länge letat efter en förbättrad sepsismarkör och de kommer att ansvara för samtliga utvecklingskostnader av Hansa Medicals patenterade produkt.

- Våra initiala studier vid Lunds universitetssjukhus visar att förhöjda serumnivåer av Heparin binding protein, HBP, är en god indikator på att en patient kommer att utveckla svår sepsis, säger Hansa Medicals vd Emanuel Björne.

Vid infektioner kan patienter drabbas av sepsis, som ofta är livshotande. Vid sepsis sprids bakterier från en infektion i kroppen och kan nå inre organ, där de kan orsaka exempelvis urinvägsinfektion eller lunginflammation. I blodbanan kan bakterierna också ge blodtrycksfall och problem med blodets koagulering. Det kan i sin tur leda till organsvikt.

Hansa Medical kommer att få en upfrontbetalning, milstolpeersättningar och sedan royaltybetalningar, när produkten har lanserats. Det innebär ersättningar för flera miljoner kronor, uppger bolaget. Företagen planerar marknadsintroduktion under 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127