23948sdkhjf

Medeonföretag får 30 miljoner

Acadia Pharmaceuticals har ingått två nya avtal som ger ordentligt klirr i kassan.
Svenska Acadia Pharmaceuticals, ett helägt dotterbolag till amerikanska Acadia Pharmaceuticals, ska samarbeta med det japanska bolaget Meiji Seika Kaisha kring utvecklingen av en av Acadias produkter för behandling av Alzheimers sjukdom.

Acadia har också ingått ett licensavtal med kanadensiska Biovail gällande Primavanserin, ett läkemedel för behandling av psykoser som drabbar patienter med Parkinsons sjukdom. Läkemedlet testas just nu i klinisk fas III.

Tillsammans ger de båda avtalen 30 miljoner dollar till Acadia i förstagångsbetalningar och upp till 400 miljoner dollar i framtida betalningar.

- De medel som tillförts gör det möjligt för Acadia att formulera tydliga strategier för framtiden. Vi har som mål att utvecklas till ett vinstdrivande företag med egna produkter på marknaden och att kontinuerligt kunna fylla portföljen med nya spännande läkemedelsprojekt, säger säger Bo-Ragnar Tolf, Acadias Sverigechef.

Acadia är ett bioläkemedelsföretag som ligger i forskningsparken Medeon i Malmö. Företaget har fokus på utveckling av behandlingar för sjukdomar som drabbar centrala nervsystemet. Företagets produktportfölj innehåller fem läkemedelskandidater för indikationer som kronisk smärta och grön starr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065