23948sdkhjf

175 miljoner till hälsoforskning

Årets utlysning inom Innovationer för framtidens hälsa är nu öppen.
Vinnovaprogrammet Innovationer för framtidens hälsa syftar till att stödja och nyttiggöra svensk life science forskning. Programmet riktar sig till forskare inom livsmedel, läkemedel, diagnostik, bioteknik eller medicinteknik. De sökande ska vara verksamma vid universitet, högskola, forskningsinstitut, hälso- och sjukvården eller forskningsintensiva små- och medelstora företag med max 250 anställda.

Målet med programmet är att främja utvecklingen av nya produkter och tjänster för att diagnosticera, behandla och vårda patienter samt för att förebygga sjukdom. Programmet beräknas pågå fram till 2013 med årligt återkommande utlysningar på totalt 600 miljoner kronor.

Från och med den 20 augusti finns175 miljoner kronor att ansöka om. Ytlysningen är uppdelad i två steg. I det första steget ska en idéskiss till ansökan skickas in senast den 17 september. Idéskisserna kommer sedan att bedömas varpå ett antal förslag kommer att erbjudas att gå vidare till steg två som omfattar en fullständig ansökan. Den fullständiga ansökan kommer i sin tur att bedöms för slutgiltigt beslut om finansiering.

Mer information och mall till idéskiss hittar du på www.vinnova.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078