23948sdkhjf

Hallå där Per Lindquist...

... som är ny projektledare på Swedenbio och ersätter Audrey Niemann-Jönsson som ansvarig för SME Life Science Support Office
Vad är det du ska göra?

- Jag ska hjälpa små- och medelstora företag att hitta lämpliga utlysningar inom FP7-programmet där de kan söka finansiering. Det känns extra viktigt i dessa tider då många bolag har problem att få finansiering.

Varför behövs SME Life Science Support Office?

- Det är väldigt tidsödande att säka pengar så därför behöver företagen någon som guidar dem rätt från början. Många skräms också av byråkratin inom de här utlysningarna och vågar aldrig söka vilket är synd eftersom det finns en pott på 50 miljarder Euro som ska fördelas.

Du kommer närmast från en tjänst som forskare och projektledare på företaget Neuronova och har tidigare också forskat vid Astrazeneca, vad har du med dig från dessa jobb som du kommer att ha nytta av på Swedenbio?

- Eftersom jag har arbetat både på ett stort och på ett lite mindre företag känner jag till villkoren för båda spelarna. Jag var med vid Neuronova från starten och förstår vad entreprenörskapet innebär samtidigt som jag vet hur de stora bolagen fungerar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066