23948sdkhjf

Alligator känner vittring

Bolaget har nyligen ingått ett samarbete med Bioinvent. - Vi är relativt säkra på att vi har en unik twist på den här lösningen och vi vill gärna bli först på marknaden, säger Gun-Britt Fransson, vd på Alligator Bioscience.
I en inledande forskningsfas kommer Alligator att vidareutveckla en av Bioinvents antikroppar. Den är tänkt att användas som immunoterapi på fasta tumörer, men målet är att den också ska ha en systemisk effekt, nå ut i hela kroppen, men utan systemiska biverkningar. Om de lyckas med det kommer antikroppen också nå eventuella metastaser.

- Vårt jobb i samarbetet blir att skräddarsy antikroppen så att den passar optimalt för miljön i tumören, säger Gun-Britt Fransson.

Den första forskningsfasen väntas ta minst ett år och kommer att finansieras och utföras helt av Alligator.

- Vi vill naturligtvis att det går så snabbt som möjligt. Vi tror att vi har en unik twist och vi vill gärna vara först, säger Gun-Britt Fransson.

Efter den inledande forskningsfasen kommer bolagen att dela lika på både kostnader och eventuella vinster.

Det åtta år gamla Alligator startades i Lund och bolaget har riktat in sig på att optimera biologiska läkemedel, med avseende på exempelvis säkerhet och minskad effekt på immunförsvaret. Bolaget använder tekniken Fragment induced diversity, Find, för att omstrukturera proteiner för önskad effekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126