23948sdkhjf

Fler danskar får ERC-pengar

Sju danska forskare kammar hem 15 procent av European Research Councils, ERCs, anslag i år. Förra året fick danskarna bara två procent och forskningsminister Helge Sander är nöjd. - Det är en anmärkningsvärd andel, säger han.
Projekten som får pengar finns inom flera olika vetenskapsområden och är spridda mellan Köpenhamns universitet, universitetet i Aarhus, Danmarks Tekniska Universitet, Statens Serum Institut och Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

- Vi har en anmärkningsvärd andel av de beviljade ansökningarna och det visar att de danska forskningsmiljöerna är starka i den internationella konkurrensen, säger Danmarks forskningsminister Helge Sander.

Detta är andra gången som ERC delar ut anslag till särskilt utvalda forskningsprojekt. Ansökningarna bedöms av ett råd med 22 medlemmar från hela Europa och utlysningen är en del av sjunde ramprogrammets, under namnet Starting Grants. De forskare som har beviljats pengar får mellan 5,5 och 13 miljoner danska kronor under fem år, till sin forskning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11