23948sdkhjf

Vitrolifes nål godkänd i Australien

- Vi har bitska konkurrenter därnere, men vi är hoppfulla, säger ekonomichefen Eva Nilsagård. Bolaget har sedan förra året patent i Europa och USA för fertilitetsverktyget och i Kina står nålen i patentkön.
Vitrolifes produkt Swemed Sense har blivit godkänd av Therapeutic Goods Administration, TGA, som lämnar tillstånd för både Australien och Nya Zeeland. Bolaget kommer att genomföra en lanseringskampanj under oktober och innan dess är de förtegna om möjligheterna i söder:

- Det genomförs 67 000 fertilitetsbehandlingar varje år i området . Idag har vi ungefär tio procent av marknaden, men innan vi har utvärderat vår lanseringskampanj vill jag inte sia om möjligheterna med Swemed Sense-verktyget. Men det är en unik produkt som vi tror på, säger Eva Nilsagård.

Det som är annorlunda med nålen är att den är smalare i spetsen än i den bakre delen. Enligt bolaget innebär utformningen mindre vävnadsskador, blödningar och smärta. I Europa har verktyget funnits i ett år.

- Här har försäljningen gått över våra förväntningar. I USA var timingen inte den bästa med lågkonjunkturen, men det börjar se bättre ut där med, säger Eva Nilsagård.

På tur står Asiens marknader . Bolaget har idag kontor i Kina och Japan och de väntar på att patentansökningarna för bland annat Swemed-nålen ska behandlas.

- Först ut blir Kina. Men det är en annorlunda process i Asien, så det kan ta lite tid, säger Eva Nilsagård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094