23948sdkhjf

Cellavision vinner mark i väster

Den senaste versionen av Cellavisions instrument för blodcellsanalys, DM1200, har godkänts för försäljning i Kanada. Godkännandet är strategiskt viktigt för bolagets tillväxt på den nordamerikanska marknaden.
Cellavisions DM1200 används för att analysera blodustryk med hjälp av mikroskopiering och en mjukvara som kan tala om både vilken typ av vita blodkroppar som finns i provet och fördelningen mellan de olika celltyperna. Informationen från instrumentet används som hjälpmedel för att ta reda på om en patient bär på en infektion eller har drabbats av någon form av blodcancer. Instrumentet, som är tänkt att ersätta manuell mikroskopi på medelstora sjukhus, har funnits på den svenska marknaden sedan i juli 2009. Nu har produkten även godkänts för försäljning av den Kanadensiska läkemedelsmyndigheten.

Lundabolaget Cellavision har sålt sina produkter i Kanada via ett dotterbolag sedan 2007. I USA distribueras instrumenten av Sysmex och via ett dotterbolag. Under 2008 stod försäljningen i nordamerikanska för 43 procent av Cellavisions omsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078