23948sdkhjf

Sambandet insulin och cancer studeras

Sanofi-Aventis inleder en studie för att utvärdera och jämföra effekter av olika varianter av insulin. De kommer också att undersöka om det finns något samband mellan insulinanvändning och bröstcancer.
Bolaget vill ta reda på hur dess preparat insulin glargin, som säljs som Lantus, och läkemedlets metaboliter skiljer sig från andra insulinvarianter. För att studera sambanden mellan bröstcancer och insulin kommer forskarna att undersöka patienter med nyligen upptäckt bröstcancer i Nordamerika och Europa. Studien kommer att inledas under oktober och utvärderas löpande då de olika delstudierna avslutas.



I två andra delstudier
kommer de att gå igenom befintliga register och databaser. I det ena fallet går forskarna igenom cancerregister för att identifiera avvikande faktorer, som kan ha betydelse för kopplingen mellan insulinanvändande och cancer. I det andra fallet gör de en epidemiologisk genomgång utifrån elektroniska databaser med patientjournaler från USA. Innan dessa studier inleds kommer bolaget att starta ett prekliniskt program med forskning både in vivo och in vitro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063