23948sdkhjf

Riskkapital till Unitech Pharma

Sundsvallsbolaget får ett tillskott på 16 miljoner kronor, för att vidareutveckla tillverkningsanläggningen. - Vi ser en betydande potential i bolaget och är därför beredda att investera, säger Anders Lidén, vd på Investa Företagskapital.
Pengarna kommer från de regionala riskkapitalbolagen Investa Företagskapital och Saminvest Mitt samt Scandinavian Biopharma Holding, som tillsammans med befintliga ägare satsar miljonbelopp på bolaget. Idag har Unitech Pharma 20 anställda och en omsättning på ungefär 20 miljoner kronor.

- Det finns nu stora möjligheter att utveckla och expandera verksamheten, säger bolagets vd Peter Tamleht om tillskottet på 16 miljoner kronor.

Bolaget har funnits i 15 år och har idag en tillverkningsanläggning där de framställer en delprodukt för resevaccinet Dukoral. I år godkände Läkemedelsverket en ny fyllnings- och förpackningsanläggning för produktion av läkemedel enligt europeiska krav. Tre personer från de nya investerarna kommer framöver att engagera sig i bolaget genom styrelsearbete eller operativt i bolaget.

- Tillsammans med gamla och nya ägare bedömer vi att det finns goda utvecklingsmöjligheter för verksamheten, säger Anders Lidén och Lars Nilsson, vd på Saminvest Mitt.

Bolagets områden är

- Fermentation och rening

- Fill och finish

- Strategisk support inom analys, formulering och utveckling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063