23948sdkhjf

Klinstudier utomlands för KD-bolag

Dilafor har just avslutat en fas I-studie i England och planerar nu för fas II i Afrika. - I England fanns kompetensen för att redan i fas I förbereda för afrikastudien, säger Anna Vogt, projektledare för malariapreparatet DF02.
Dilafor började utveckla heparinvarianten för att behandla svår malaria 2005 och nu visar fas I-studien att preparatet DF02 tolereras väl och är säkert. Precis som många andra bolag tyckte Dilafor att det fanns bättre alternativ utanför Sverige och studien genomfördes med en engelsk partner på 33 friska frivilliga män i England.

- Det är möjligt att vi fortsätter att samarbeta med dem i fas II i Afrika. Just nu utvärderar vi olika möjligheter, säger Anna Vogt.

Men huvudsakligen är det USA-bolag som är aktuella och diskussionerna pågår redan.

- Det kan också bli så att olika delar ligger på olika partners och att vi gör en del själva, säger Anna Vogt.

Fas II-studien kommer att göras på svårt malariasjuka, som är den huvudsakliga målgruppen för preparatet.

- Patienter och etablerade möjligheter för klinstudier finns i länderna i östra Afrika. Vi räknar med att påbörja studien under senare delen av 2010, säger Anna Vogt.

Hon räknar med att etiska och myndighetsgodkännanden blir klara under första delen av 2010, nu när fas I är avslutad.

- Utvecklingen har gått ovanligt snabbt, säger Anna Vogt.

Efter fyra år av säkerhetsstudier planerar bolaget för fas II-studier för proof of concept under 2010 och enligt Anna Vogt är bra planering och handplockad kompetens anledningen till den snabba utvecklingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079