23948sdkhjf

Pedagogpris för cellmodell

Matti Nikkola får Karolinska Institutets pedagogiska pris 2009 värt 100 000 kronor. Han har bland annat infört moment i undervisningen som innebär att studenterna får bygga fysiska modeller av celler.
Matti Nikkola är ansvarig för grundutbildningen vid institutionen för cell och- molekylärbiologi på KI. Han Sedan han tillträdde sin post 2002 har han omstrukturerat grundutbildningen för medicin- och biomedicinstudenter inom ämnet cell- och molekylärbiologi.

”Med sitt inspirerande ledarskap har han byggt upp en stark pedagogisk verksamhet, där forskning och undervisning har integrerats i studentaktiverande undervisningsformer. Han har också strävat efter att forma en lärarroll som mindre ägnar sig åt att förmedla kunskap utan i stället ägnar tiden till att organisera och stödja studenternas lärande.” står det i motivering till priset som delas ut av Styrelsen för utbildning.

Karolinska Institutets pedagogiska pris delas ut till enskilda lärare, lärarlag eller administrativ personal som gjort goda pedagogiska insatser i linje med Karolinska Institutets utbildningsstrategi 2009-2012. Priset, som är på 100 000 kronor, delas ut vid Karolinska Institutets installationshögtid den 28 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079