23948sdkhjf

Stora nedskärningar på Pfizer

Pfizer lägger ner sex av sina 20 forskningsanläggningar som en följd av en omorganisation i samband med sammanslagningen med Wyeth. Sammanlagt 15 procent av de anställda blir av med jobben.
Pfizer ska koncentrera sin forsknings- och utvecklingsverksamhet till fem platser i världen: Cambridge, Groton, Pearl River och La Jolla i USA samt i Sandwich, Storbritannien. Forskningen vid dessa anläggningar kommer att fokuseras på biologiska läkemedel, kemiska läkemedel och vacciner. Utöver dessa kommer bolaget att ha specialiserade forskningsenheter för bland annat monoklonala antikroppar i San Francisco, USA och regenerativ medicin i Cambridge, Storbritannien.

Anläggningarna i Prinecton, Chazy, Plattsburgh, Sanford och Research Triangle Park USA kommer att läggas ner liksom anläggningen i Gosport i Storbrittanninen. Samtidigt kommer flera andra av bolagets totalt 20 FoU-anläggningar att omorganiseras och slås samman, vilket innebär att personalnedskärningar på 15 procent av personalen inom FoU. Omstruktureringen är ett led i bolagets strategi för att sänka kostnaderna samtidigt som effektiviteten och produktiviteten ska höjas, enligt bolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063