23948sdkhjf

Roche backar från Genmab

Läkemedelsjätten drar sig ur utvecklingen av Genmabs monoklonala antikropp mot cancer, ett projekt som Genmabs vd tidigare i år har pekat ut som viktigt för bolaget.
Den fjärde december meddelade Roche att de drar sig ur samarbetet kring projektet RG1507, som idag är i fas II. Danska analytiker tror visserligen inte att Roches besked har avgörande betydelse för Genmab, men ser det som en del i en negativ utveckling för bolaget, skriver Business.dk.

- Det har kommit en strid ström av negativa nyheter från Genmab, säger Rune Dahl, analytiker på danska Sydbank skriver tidningen.

I samband med dessa nyheter från bolaget spekulerar analytikerna nu i en kommande nyemission i bolaget under 2010.

Genmabs vd Lisa N. Drakeman påpekar att Roche ville lämna projektet på grund av de många aktörer som arbetar med att ta fram liknande preparat och inte på grund av problem med säkerheten.

- Trots besvikelsen kommer Roche och Genmab fortsatt att har ett starkt samarbete, säger hon.

Genmab grundades som ett biotekniskt bolag 1999 i Köpenhamn. Idag utvecklar företaget monoklonala antikroppar för att behandla framför allt cancer. Förutom Roche har bolaget samarbeten med bland andra Glaxosmithkline, Amgen och Medarex.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078