23948sdkhjf

EU har siktet på Lundbeck

EU-kommissionen kommer att granska om den danska läkemedelsjätten har brutit mot EUs regler för konkurrens. Granskningen gäller hur Lundbeck har agerat kring generika av bolagets preparat citalopram.
Undersökningen ska reda ut huruvida Lundbeck på ett otillåtet sätt har hindrat försäljningen av generika på företagets antidepressiva preparat citalopram, som Lundbeck säljer under namnet Cipramil. Redan 2005 gick kommissionen igenom material från Lundbeck i Italien, Danmark och Ungern, enligt Bloomberg News. Under 2008 startade EU-kommissionen ett större projekt med oanmälda granskningar av läkemedelsföretag för att motverka att bolagen hindrar för fri handel och konkurrens.

En sådan underökning i slutet av förra året ledde till att Lundbeck nu granskas närmare. Kommissionen skriver dock uttryckligen att utredningen inte nödvändigtvis innebär att kommissionen har bevis på oegentligheter och Lundbeck meddelar att företaget kommer att samarbeta och skriver att de har följt EUs konkurrenslagstiftning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062