23948sdkhjf

Lovande fas-III studie för Leo Pharma

Leo Pharma visar positiva resultat för kliniska prövningar vid behandling av kronisk solskada. Nu finns hopp om ny tredagarsbehandling.
Bolaget rapporterar positiva resultat från två fas III-studier för behandling av aktinisk keratos. Den aktiva substansen, PEP005, har testats i form av gel för behandling av hudförändringar i ansikte och hårbotten under en tredagarskur. Aktinisk keratos är en vanlig hudåkomma som orsakas av solexponering och kan utvecklas till hudcancer om den lämnas obehandlad.

- Resultaten är viktiga för Leo Pharmas tillväxtstrategi. Prövningarna bekräftar resultaten från tidigare studier och vi är närmare än någonsin att kunna erbjuda patienterna en tredagarskur, säger Lars Olsen, vd för företagets FoU-enhet.

Peplin, som köptes upp av Leo Pharma i slutet av hösten 2009, har utfört prövningarna. De två studierna visar en statistisk signifikant förbättring av hudförändringar orsakade av aktinisk keratos jämfört med kontrollstudien. Bolaget förväntar sig att få ut den nya behandlingen för aktinisk keratos år 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062