23948sdkhjf

Orphan drug-status för Clavis Pharma

Clavis Pharma får orphan drug-status för sitt läkemedel mot cancer i bukspottskörteln. - Orphan drug-utnämningen i USA kan snabba på den kliniska utvecklingen, säger bolagets vd Geir Christian Melen.
CP-4126 har fått status som särläkemedel av FDA, rapporterar det norska cancerläkemedelsföretaget Clavis Pharma. Läkemedlet utvecklas för behandling av cancer i bukspottskörteln och utfärdandet följer det som gavs av EU-kommissionen i oktober förra året.



- Det finns ett brådskande
behov av nya läkemedel för behandling av cancer i bukspottskörteln, som för närvarande har starkt begränsade behandlingsalternativ och hög dödlighet. Orphan drug-utnämningen i USA kan snabba på den kliniska utvecklingen av intravenös CP-4126, säger Geir Christian Melen, vd för Clavis Pharma.

CP-4126 är en ny, lipid-kopplad form av cancerläkemedlet gemcitabine, som har potential att förbättra behandlingsutgången för en stor andel patienter med bukspottskörtelscancer och andra tumörsjukdomar. Om CP-4126 blir godkänt för den amerikanska marknaden, kommer utnämnandet där ge marknadsexklusivitet i sju år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064