23948sdkhjf

Hallå där Karin Aase...

... projektledare på Swedenbio och ansvarig för CT Road Show, en seminarieserie om kliniska prövningar med premiär i Uppsala den 4:e februari.
Vad är bakgrunden till seminarieserien?

- Vi har goda erfarenheter från en seminarieserie om patent som genomfördes i hela Sverige under 2008. Tanken med en Road Show är att nå även dem utanför storstäderna.

Vad kommer att hända under seminariet?

- Under dagen kommer man att få reda på vad en klinisk prövning är. Läkemedelsverket kommer att informera om vilka krav som ställs på kliniska prövningar. Swedenbios arbetsgrupp kommer att diskutera good clinical practice, GCP, och en jurist talar om vad det innebär att skriva prövningsavtal med läkare. Avslutningsvis kommer CROs roll att tas upp.

Vilka vill ni ska besöka seminariet?

- Personer som jobbar med forskning på små och medelstora läkemedelsföretag och vill få grundkunskaper om vad kliniska prövningar är. Vi vänder oss även till redan insatta som vill ha ett diskussionsforum för kliniska prövningar.

Varför är en seminarieserie om kliniska prövningar viktig?

- Våra medlemmar efterfrågar kunskap på grundnivå. Det är viktigt att veta vad som gäller redan när man forskar prekliniskt. Vi vill också komplettera Läkemedelsakademins kurs som är på en lite högre nivå.

Vad förväntar du dig av dagen?

- Att många människor kommer, både intresserade nybörjare samt erfarna som vill ha en diskussion, och att seminariet blir interaktivt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078